Olen harkinnut jo muutaman vuoden oman blogini aloittamista. Tänään tämä pieni tähtitieteen opiskelija päätti viimein toteuttaa tämän ajatuksen ja luoda kanavan, jolla jakaa ajatuksia maailmalle. Viimeisen vuoden aikana yksi eniten mietityttäneistä asioista on ollut yliopistolaki ja kaikki sen mukana tulevat uudistukset. Opiskelijana on joskus hankalaa yrittää pysyä mukana yliopiston rattaissa, eduskunnan päätöksistä puhumattakaan.
Nyt on kuitenkin aika, jolloin opiskelijat eivät saa unohtua taustakohinaan. Opintoaikaa on jo rajoitettu ja kova keskustelu on käynnissä lukukausimaksuista. Usealta taholta kuuleen väitteen "Juna meni jo" eli ei voida tehdä enää mitään. Itse olen toista mieltä. Jos yksi juna meni niin pitää vain odottaa seuraavaa.
Blogini nimesin erään vanhan sanonnan mukaan. Ad astra per aspera on latinaa ja sen suora käännös on tuskien kautta tähtiin, joka kuvastaa hyvin tähtitieteilijän uraa. Sananlasku suomennetaan kuitenkin vaikeuksien kautta voittoon, joka taas kuvaa koko opiskelijan arkea. Eli käytännössä pitää jaksaa taistella paremman huomisen tähden, ad astra per aspera!