Kesätöiden saanti tuntuu olevan monille tänä vuonna todella haastavaa. Harjoittelupaikkoja ei ole monikaan saanut kun laitokset eivät ota opiskelijoita talouskriisin takia. Moni siis turvautuu opintotukeen ja lainaan pärjätäkseen kesän. Kerrankin on siis aikaa opiskella ja tehdä rästejä pois.

Ongelmaksi muodostuu yliopiston kesätenttijärjestelmä. Se ei vain palvele opiskelijoita oikein kunnolla. Yliopistolla on hyvin yhtenäinen käytäntö kesätenteistä. Kesällä on kaksi tenttimahdollisuutta, toinen kesäkuussa ja toinen elokuussa. Jos meinaa saada opintotukea koko kesältä niin osa kursseista pitää suorittaa kesäkuussa ja osa elokuussa.

Kuitenkin kaksi tenttiä kesässä on todella vähän jos meinaa suorittaa vain tenteillä kaikki kesän opintopisteet. Kesältä pitää suorittaa 15 opintopistettä jos haluaa saada tukea. Jos laitoksella on kaksi tenttiä ja yhdessä tentissä suorittaa yhden kurssin niin keskimäärin yli kymmeneen opintopisteeseen on ihan mahdotonta päästä.

Joten yliopistolle tiedoksi: Järjestäkää lisää tenttejä, jos haluatte että ihmiset valmistuukin joskus!

 

Lisätty 7.5.

Hmm, tänään geofysiikan kesän laitostenttipäivä ilmoitettiin, eli siis vain yksi laitostenttipäivä ja se on kesäkuussa...