Tänään SYL julkaisi kannanoton fuksiaisten asiallisuudesta. Kannanoton mukaan fuksiaiset ovat nöyryyttäviä ja ihmisiä halventavia tilanteita. Olisi kiva tietää missä fuksiaiset ovat näin julmalta kuullostava tapahtuma. Eteenkin kun lehdet tuntuvat AINA olettavan, että SYLin mielipide/lausuma pätee aivan kaikkiin ylioppilaskuntiin.

Haluaisinpas muistella omia fuksiaisiani.

Oli syyskuun alku, joten vettä tietenkin satoi kaatamalla. Se ei kuitenkaan tunnelmaa latistanut vaan lähdin noin 7 hengen porukalla kiertämään fuksirasteja. Suunnistus alkoi ja päättyi uudelle. Rastit oli sijoitettu ympäri helsingin keskustaa, mikä oli hyvä, sillä monikaan fuksi ei tunne keskustaa lainkaan aloittaessaan opiskelun. Rasteilla piti mm kävellä käsillä, tunnistaa pilviä, selittää fysiikkaan liittyviä sanoja ja tietenkin suorittaa omituisia ratoja. Fuksiasten teemana olivat vampyyrit, tai ainakin tuutorit olivat pukeutuneet niin. Koko suunnistuksen kestävänä tehtävänä oli tehdä uudelta saadulle kananmunalle jotain. Sen muistan kirkkaasti kuinka sekottelimme siitä munatotia ruttopuiston kulmalla :)

En ikinä yhdistäisi fuksiaisia yläasteen mopotuksen ja lukion nahkiaisten kaltaiseen tapahtumaan. Ei fuksiaisten pointti vain meillä koskaan ole ollut nöyryyttää ihmisiä, vaan lähinnä tutustuttaa porukkaa toisiinsa. Usein tapahtumia, joihin liittyy alkoholin juontia kritisoidaan siitä, että kaikki eivät juo alkoholia. Nyt kun jo yliopistossa ollaan, niin pitää muistaa että kaikki on vapaaehtoista! Ketään ei enää pakoteta mihinkään mukaan ja kaikki ovat erilaisia, joten jokainen tapahtuma ei vain mitenkään voi sopia kaikille. Annetaan niiden mennä fuksiaisiin ketkä haluavat.

Joskus mietin, kun melkein jätin omat fuksiaset väliin kaatosateen takia, että mistä kaikesta olisikaan jäänyt paitsi jos niin olisi tehnyt. Fuksiaisista käteen jäi ehkä se kaikkein tärkein asia eli hyvät ystävät. Vielä monen vuoden jälkeenkin muistelemme samalla porukalla omia fuksiaisiamme ja sitä että mistä se kaikki alkoikaan. En olisi jättänyt sitä kokemusta väliin mistään hinnasta!