Lauantaina 6. helmikuuta juhlittiin Aalto yliopiston ylioppilaskunnan nollannesvuosi vuosijuhlaa. Tapahtuma oli kaikkea muuta kuin perinteinen pöytäjuhla. Kuitenkin hyvällä tapaa erilainen.

Ainoa perinteinen asia mitä juhlissa oli, oli tietenkin tervehdykset muilta yokunnilta ja järjestöiltä. HYY vei AYYlle lahjaksi rahapuun, jonka tarkoituksena on tuoda vaurautta sekä heidän uudelle toimistolleen että uudelle ylioppilaskunnalle. HYYn lahja taisi olla vähiten roinaa olevasta päästä, kun saliin kannettiin mitä ihmeellisimpiä härpäkkeitä, kuten uima-allas, lasten ruokaa mautettuna jallulla ja pyykkinaru täynnä alusvaatteita.

Juhlissa tapahtui paljon monessa paikassa samaan aikaan. Viereisessä rakennuksessa oli disco, jonne piti kävellä jäätävän pakkasen läpi, mutta onneksi järjestäjät olivat hankkineet paikalle kasan huopia, joita sai lainata ulkomatkan ajaksi. Pääpaikassa taas suurimmassa salissa oli karaoke, joka ei kuitenkaan tuntunut vetävän niin paljon väkeä. Ruokaa sai yhdestä huoneesta buffetista ja hyvää ruokaa olikin. Samasta paikasta sai myös loppumattomasti boolia. Ja koska kyseessä olivat varpajaiset, niin tietenkin ulkona oli lämmitetty sikariteltta, jossa sai käydä polttelemassa sikareita.

Viereisessä huoneessa sitten sattui ja tapahtui. Kyseessä olivat demositsit. Paikalla oli kolme pöytää, joista yhdessä sitsasivat teekkarit, yhdessä kylterit ja yhdessä taikkilaiset. Teekkareilla kongi soi vähän väliä laulua ja puhetta ennen, kyltereillä taas vihellettiin pilliin. Taikkilaiset taas eivät tunteneet sitsaamisen jaloa taitoa, mutta se ei estänyt heitä tekemästä sitä omalla tyylillään. Yhdessä vaiheessa iltaa taikkilaiset kantoivat alastonmallin pöytäänsä, joka poseerasi paperipussi päässä.

Demositsien ulkopuolella oli porukka teekkareita, joiden seuraan päädyinkin muutamaksi tunniksi. Perustimme omat varjositsit, joiden tarkoituksena oli laulaa kaikki laulut, jotka tulivat mieleen. Viereisen huoneen tarjoilijakin tajusi sitsiemme idean kantamalla koko ajan lisää boolia pöytään. Tuli sitten laulettua ääni käheäksi. Illan lopuksi porukka suuntasi täffälle jatkoille.

Illan aikana syntyi pari uutta tuttavuuttakin ja vanhoja tuttuja tuli nähtyä uudelleen. Kaiken kaikkiaan varpajaiset olivat hauskat ja isot bileet ja varsin hyvä tapa aloittaa AYYn uusi elämä. Paljon onnea AYY!